“Het mes snijdt aan twee kanten”

“De Leprawinkel is een gezellige kringloopwinkel in Deventer, waarvan de opbrengst volledig naar de Leprastichting gaat. De winkel is ruim 40 jaar geleden opgezet en draait volledig op zo’n 50 vrijwilligers die zich het hele jaar door belangeloos inzetten.

De Leprawinkel draait volledig op zo’n 50 vrijwilligers

Een van de vrijwilligers is Alie Kattenbeld: “Ik werk hier sinds 2002. Op dinsdag en donderdag worden de binnenkomende spullen door veel collega’s gesorteerd. Onze winkel is open op zaterdagochtend en dan sta ik in de verkoop op de boekenafdeling.

Ik houd van boeken en van het contact met de mensen die wekelijks onze winkel bezoeken. We hebben veel vaste klanten. Soms zijn mensen al jaren op zoek naar een bepaald boek en als ze dat dan bij ons vinden is dat geweldig. Eén keer per jaar staan we op de boekenmarkt in Deventer. Ik neem dan altijd kaarten mee, waarop staat wat we doen en dat onze opbrengst naar leprapatiënten gaat.”

Tweedehands spullen in de leprawinkel
Vrijwilligers van de leprawinkel

We zijn een hechte groep vrijwilligers. Het geeft een goed gevoel dat we met ons werk leprapatiënten helpen

“We zijn een hechte groep vrijwilligers. De winkel is voor ons een fijne ontmoetingsplek. Bovendien geeft het een goed gevoel dat we met ons werk leprapatiënten helpen. Het mes snijdt aan 2 kanten. We hebben zelf een leuke invulling van onze dag én we steunen een goed doel. ”

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief of volg ons op social media.

Deel: