“Mijn bijdrage is nu echt meer waard”

Als kind werd ik geraakt door een verhaal van een pater die leprapatiënten hielp

“Mijn ouders legden thuis de nadruk op missionarissen die hun gezondheid in de waagschaal stelden om anderen te helpen. Ik herinner mij een verhaal van een pater die naar een eiland ging waar leprapatiënten woonden. Hij leefde daar samen met hen en kreeg de ziekte uiteindelijk zelf ook.

Als kind raakte het mij dat hij zijn leven volledig in dienst stelde van het helpen van leprapatiënten. Ik heb daar nog altijd diepe bewondering voor.”

Donateur Riet Blom in het park
Het boek Het land dat God vergat

“De boeken van Anthony van Kampen maakten diepe indruk op mij. In Brazilië kwam Van Kampen in contact met een missionaris die hem meenam naar een leprakolonie.

Al vanaf 1981 steun ik de Leprastichting. Sinds 2004 schenk ik periodiek. Vanwege de grotere fiscale voordelen. Mijn bijdrage is nu echt meer waard. En ik vind het administratief wel zo gemakkelijk dat mijn notariële akte kan doorlopen tot ik er niet meer ben. Bovendien weet de Leprastichting nu op welk bedrag ze de komende jaren mag rekenen, waardoor zij beter lange-termijnprojecten kan aangaan.”

Het heeft voor mij grotere fiscale voordelen, en de Leprastichting weet nu op welk bedrag ze de komende jaren mag rekenen waardoor zij beter lange-termijnprojecten kan aangaan

“Hoe meer lepra ingeperkt kan worden, hoe beter. Ik denk dat veel onderzoek naar lepra nodig blijft. De ontwikkelingen gaan nu eenmaal snel. Dat daar geld naartoe gaat, vind ik alleen maar heel goed

In alle ellende die lepra met zich mee brengt, vind ik het belangrijk om het positieve te blijven zien

In alle ellende die lepra met zich mee brengt, vind ik het belangrijk om het positieve te blijven zien. Dat zijn we ook wel verplicht aan de mensen die in het verleden, en ook nu, risico’s durfden te nemen om leprapatiënten te helpen.”

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief of volg ons op social media.

Deel: