Onderzoek

An enhanced regimen as post-exposure chemoprophylaxis for leprosy: PEP++

Authors: Mieras LF, Taal AT, van Brakel WH, Cambau E, Saunderson PR, Smith WCS, Prakoeswa CRS, Astari L, Scollard DM, do Nascimento DC, Grosset J, Kar HK, Izumi S, Gillini L, Virmond MCL, Sturkenboom MGG.

Source: BMC Infect Dis. 2018 Oct 5;18(1):506

Andere artikelen

Arts onderzoekt een kind op symptomen van lepra
Een arts onderzoekt de huid op gevoelloosheid

Digitale Bibliotheek

Onderzoek is een doorslaggevende factor in de strijd tegen lepra. Door het delen van onze kennis kunnen we een cruciale bijdrage leveren aan een wereld zonder lepra en sociale uitsluiting als gevolg van een handicap. Daarom stellen we in samenwerking met andere organisaties toonaangevende wetenschappelijke bijdragen beschikbaar via de websites Infolep en InfoNTD.

Infolep

Infolep is hét platform voor informatie over lepra en aanverwante onderwerpen. Het platform biedt toegang tot meer dan 27.500 publicaties en wordt gebruikt door meer dan 22.000 mensen in 185 landen. Infolep biedt kennis en informatie aan wetenschappers, professionals en anderen die werkzaam zijn op het gebied van lepra om hun dagelijks werk te ondersteunen. De website fungeert tevens als bibliotheek: het platform verleent toegang tot betaalde artikelen en biedt hulp bij het zoeken naar literatuur voor mensen die dit zelf niet kunnen. Bezoek de onlinebibliotheek voor toegang tot een unieke verzameling aan bronnen over lepra en belangrijke onderwerpen zoals preventie, diagnostisch testen, stigma, geestelijke gezondheidsproblemen en preventie van handicaps.

InfoNTD

Door het succes van Infolep werd in 2016 een nieuw platform gelanceerd onder de naam InfoNTD. InfoNTD is een internationaal informatiepunt over vergeten tropische ziekten (NTD’s): een groep besmettelijke ziekten waar ook lepra onder valt. De website stelt informatie ter beschikking over zaken als preventie van handicaps, inclusie, stigmatisering, geestelijke gezondheidsproblemen, patiëntenvoorlichting en bewustzijn over ziekten zoals lepra. InfoNTD is dé plek om artikelen, e-journals en e-books over NTD’s en verwante onderwerpen te raadplegen. Wetenschappers, professionals en anderen die werkzaam zijn op het gebied van NTD’s hebben toegang tot een gratis bezorgservice voor publicaties die niet in het publieke domein beschikbaar zijn, literatuuronderzoek, trainingsmaterialen en een maandelijkse digitale nieuwsbrief met een overzicht van recente publicaties. In 2017 – het eerste volledige jaar voor InfoNTD – verwelkomde de website een indrukwekkend aantal van 10.000 unieke bezoekers.

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief of volg ons op social media.

Deel: